Koudschuim Matrassen

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van polyurethaan.

Koudschuim zouden we het hightech schuim van de laatste jaren kunnen noemen. Koudschuim matrassen zijn gemaakt van een polyurethaanschuim dat, vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen biedt. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt ervoor dat het materiaal zeer goed ventileert en vocht goed opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim niet warm aan.

Kuilvorming komt bij goede koudschuim matrassen niet voor. Het materiaal heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen.

Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van de matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt daar waar dat nodig is. Ook biedt koudschuim de beste progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Met andere woorden: koudschuim biedt enorm veel ondersteuning.

  • Kleur: Diverse kleuren.
  • Afmetingen: Op bijna elk gewenst formaat te verkrijgen.

Meer informatie over koudschuim matrassen? Neem contact op!

Voordelen koudschuim

De voordelen van koudschuim, zeker als het om matrassen gaat, zijn legio. Koudschuim biedt goede ventilatie, gaat lang mee en biedt veel steun. Ondanks dat comfort een subjectief (persoonlijk) iets is kunt je gerust zeggen dat koudschuim zeer veel comfort biedt. Dit komt door het feit dat het alles in huis heeft voor het maken van matrassen.

Een koudschuim matras wordt niet klam ondanks dat iemand er flink op zweet omdat koudschuim vocht snel laat verdampen en omdat het er gemakkelijk doorheen zinkt. Ook is het temperatuur neutraal en biedt het enorm veel veerkracht (bij een hoge K.S waarde) wat natuurlijk zorgt voor de uitmuntende ondersteuning.

Koudschuim geschikt voor uw matras:

In elke gewenste afmeting te krijgen.

Als goedkoper alternatief kunt U ook kiezen voor een Polyether Matras. De eigenschappen van polyether matrassen zijn echter wel wat minder. Polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor het minder goed vocht opneemt en relatief warm aanvoelt.

Door deze gesloten celstructuur krijgt men ook eerder last van zogenaamde ‘kuilvorming’. Waar u ligt, drukt u op den duur de luchtbelletjes stuk (en waar u niet ligt niet) waardoor er sneller kuilvorming in het matras ontstaat.

De Polyether Matrassen zijn vaak wel stukken goedkoper dan Koudschuim Matrassen.

Koudschuim geschikt voor uw matras

  • K.S 50160
  • K.S 50120 ( onze meest gebruikte koudschuim kwaliteit, ook voor zittingen uitstekend )
  • K.S 40120
  • K.S 37140

Hieronder een paar Polyether kwaliteiten

  • SG 25150 ( kindermatrasjes )
  • SG 30190
  • SG 35190